BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ произведе почти 11% от електроенергията в страната през 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Maritsa-East-3 (1)

Централата продължава надеждното производство на електроенергия за нуждите на битовите потребители и бизнеса при спазване на най-строги противоепидемични мерки
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури почти 11% от общо произведената в страната електроенергия през 2020 г. Това електричество е достатъчно да покрие средногодишните нужди на около 1 милион български домакинства.

„Изминалата 2020 г. поднесе сериозни предизвикателства, които не подминаха и нас. Трябваше да намерим бързи и устойчиви решения, които да гарантират сигурността на служителите и надеждната експлоатация на мощностите в условията на пандемията от COVID-19. Въпреки трудностите, благодарение на усърдието и устойчивостта на всички колеги, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи изключително надеждно и дава своя принос за стабилността на енергийната система на страната. С отговорност и професионализъм продължаваме и през новата 2021 г.“, заяви Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

През последните 10 месеца ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи при спазване на най-строги санитарни и ограничителни мерки, които бяха въведени във връзка с пандемията от COVID-19. Централата разполага с извънреден план за работа в случай на резки промени в епидемиологичната обстановка и с инфраструктурен, и логистичен потенциал да оперира в условия на пълна изолация при необходимост. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ взе всички необходими мерки и за гарантиране здравето на служителите си и външните подизпълнители, включително осигурявайки над 10 000 теста за детекция на вируса.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата е произвела 14% от общо произведената до момента в страната електрическа енергия от началото на годината, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!