BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три старозагорчета се готвят за лъвски скок в Хошимин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Мая, Влади и Баян по време на церемонията в Куала Лумпур – SINGA 2019

Мая, Влади и Баян по време на церемонията в Куала Лумпур – SINGA 2019

spa

Със специалната покана на Prof. Dr. Tran Minh TRIET, вицепрезидент на Виетнамския национален университет, за участие в лъвското състезание „SINGA“ за столицата на Виетнам Хошимин заминават трима ученици от Стара Загора. Те са представители на 4 ОУ „Кирил Христов“ и Академията за компютърни и природоматематически науки в Стара Загора. Това са Сиана Събчева, Николай Александров и Ели Стоянова.

Състезанието SINGA се организира от Singapore Math Global Team Competition и е в три раздела – отборно, индивидуално и щафета.

Българските представители се подготвиха в заключителните дни от преподавателя в Академията в Стара Загора г-жа Йовка Янчева.

Миналата година отново три старозагорчета бяха на лъвското състезание – Баян Елкин, Владимир Цаклев и Мая Милойкова. Тe донесоха от Куала Лумпур (Малайзия) за Родината 4 бронзови медала.

Припомняме, че на 28 септември 2019 г. по инициатива на кмета на община Стара Загора г-н Живко Тодоров бе създадена Академия за компютърни и природоматематически науки.

Участието на младите старозагорци е дебют за Академията в Азия и поредното старозагорско участие във форумите по математика на азиатския континент.
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!