BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фотодокументална изложба: Старозагорки – известни и незаслужено забравени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

poster

Фондация “Мисия Криле” организира представянето на фотодокументална изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“ в дните от 8 до 12 март. Изложбата ще може да се посети от 10:00 ч. до 17:00 ч. в двора на Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Христо Ботев“ № 205.

Елате да се запознаете с историите и живота на 12 жени от Стара Загора, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот на града и страната ни.

Изборът на личностите е емоционален и е изцяло дело на авторите Снежана Маринова – краевед в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Лилия Филипова – историк с многогодишен опит в Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Неоценима помощ при издирване на материалите оказват наследниците на някои от представените старозагорки.

В изложбата са включени както познати, така и непубликувани снимки и документи.

В реализацията й са използвани документи от фондовете на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Регионалния исторически музей, Библиотека „Родина”, Художествената галерия и лични архиви.

Заповядайте! Входът е свободен!
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!