BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди гледат онлайн уроците на „Просвета“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
unnamed (1)

Инициативата „Учим онл@йн с учител“ на Издателска група „Просвета“ предизвика невиждан интерес сред седмокласниците и техните родители.

Първият безплатен видеоурок на тема „Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията“, излъчван на 11 март едновременно в сайта и във фейсбук страницата на издателството, бе гледан от над 26 000 души и споделен стотици пъти в мрежата. Най-радващото е, че в задаването на въпроси особено активни бяха учениците, които показаха, че в условията на извънредна грипна ваканция търсят начин да наваксат пропуснатия учебен материал.

Седмокласниците, а и техните родители бяха изключително доволни от подхода на преподавателя по български език и литература г-жа Весела Михайлова, която по увлекателен начин преподаде своя урок и илюстрира най-важното с множество примери. „Чудесно темпо, с много примери. Благодарности за усилията и постиженията“, коментира участник в онлайн урока.

 „Госпожо, а ако уроците съвпаднат с втората смяна в училище, ще можем ли пак да ги гледаме? Благодаря ви за прекрасния урок!“, написа пък ученичка във фейсбук.

Инициативата „Учим онл@йн с учител“ предизвика широко одобрение сред ученици, родители и учители.

„Браво, това е иновативен подход“, „Поздравления, за инициативността, креативността и загрижеността за нашите деца“, „Сърдечно благодаря за тази инициатива. Със сигурност ще е много полезна за седмокласници“ – това са само малка част от десетките отзиви.

Както вече стана ясно, в рамките на инициативата „Просвета“ ще излъчи серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.

Вчера от 14 ч. бе излъчен още един урок по български език за 7. клас на тема „Съставно сказуемо“, а днес (петък) ще има видеоурок по математика на тема „Втори признак за еднаквост на триъгълници“.

Уроците може да се гледат в сайта и във фейсбук страницата на издателството. Там учениците ще намерят и безплатни електронни учебници по български език и литература и по математика за 7. клас. Подробности за инициативата и график на видеоуроците ще научите тук: http://www.prosveta.bg/uchim
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!