BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10 000 лв. глоба и 1 година условно отнесе 27-годишен за нарушаване на карантината и хулиганство

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е осъден И.А., на 27 г., за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево, по време на обявено извънредно положение е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората, като лице, поставено под карантина с Предписание за поставяне под карантина от Регионална здравна инспекция, гр. София, не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочил че ще пребивава – престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3 във вр. с ал. 1 от НК,

както и за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и заплахи за физическа саморазправа към полицейски служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта – бутане и блъскане спрямо полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на И.А. наказание от 1 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 10 000лв.

Установено е, че И.А. се върнал от Великобритания и бил поставен под 14-дневна карантина, която нарушил, като се разхождал по улиците на селото. След като полицейските служители го открили и направили забележка да се прибира в дома си, той извършил горепосочените хулигански действия.

Присъдата подлежи на обжалване и не е влязла в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!