BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

43-годишен старозагорец остава в ареста за държане на кокаин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 14.01.2021 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал високорисково наркотично вещество – кокаин, на стойност 156,20 лева – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари 2021 г. в Стара Загора полицейски служители спрели лек автомобил, управляван от обвиняемия И.М. При проверката е установено, че той държал в колата си наркотично вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало кокаин.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за умишлени престъпления, включително за такова с предмет високорискови наркотични вещества. Деянието на 14.01.2021 г. е извършено в изпитателния срок на условно осъждане на лишаване от свобода за престъпления, съответно по чл.343б, ал.3 и по чл.354а, ал.3, т.1 от НК (управление на МПС след употреба на наркотици и държане на наркотични вещества).

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.М. е извършил деянието, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!