BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо тон алкохол без документи е установен при проверката на НАП в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
NAP 200

Инспектори от Главна дирекция „Фискален контрол“ – Пловдив са установили количества алкохол без необходимите документи за произход на стоката при проверка на павилион в Казанлък.

След подаден сигнал към Националната агенция за приходите и идентифициране на обекта, служителите са извършили контролна покупка, за която не е издадена касова бележка. При стартиралата проверка е установена липсата на фискално устройство в обекта, открити са и 10 съда по 5 литра с бяло вино и 10 съда по 5 литра с червено вино без етикет и документи за произход.

За продажбата на алкохол без етикет е уведомен Междуведомственият координационен център. При последвалата проверка и от органи на Агенция „Митници“ в частния дом, в чийто двор се е намирал павилионът, са открити 52 съда по 5 литра червено вино и 101 съда по 5 литра бяло вино, както и 60 литра безцветна течност с 42 алкохолни градуса. Виното е спряно от разпространение и са взети проби, а безцветната течност е иззета за анализ.

Към момента на проверките не са установени необходимите документи за произход на стоката. За констатираното нарушение ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение. Предстои издаването на заповед за запечатване на обекта от органите на НАП.
#

сподели бутон

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!