BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Борисов в град Шипка: ГЕРБ е в отлична кондиция

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

X3_07933„ГЕРБ е в отлична кондиция, въпреки терора, който налага върху партията ни Бойко Рашков. Това ни прави по-силни. Ние малко говорим, но много правим“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещението си в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. За спешния ремонт на храма и за цялостното реновиране на духовната семинария към манастирския комплекс правителството на ГЕРБ отпусна необходимите средства.

Бойко Борисов беше придружаван от кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район, които откриха своята предизборна кампания (визитки на участниците в листата – тук >>>), кмета на Стара Загора Живко Тодоров, Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ, общински ръководители, общински съветници, членове и симпатизанти от цялата област.

Председателят на ГЕРБ е потресен от чудовищния хаос, който цари в държавата. Всички сектори са в тежка криза, инфлацията расте с огромни темпове. Ако това е „доброто“ управление на Румен Радев и на „успешното“ служебно правителство, какво би било ако стане лошо – коментира председателят на ГЕРБ – и добави, че е оптимист, че хората повече няма да търпят това безотговорно отношение.

Бойко Борисов коментира и ковид кризата: „Безотговорното управление на Румен Радев и Стойчо Кацаров ни доведе до това, че цяла Европа вече се радва на пълни стадиони, а нашите са затворени. Това не е успешно управление, а пълен провал.“ Той подчерта, че за последните 5 дни живота си са загубили 500 българи, а починалите през октомври са десет пъти повече от септември.

„Що се отнася до Плана за възстановяване и развитие, изпратен в Брюксел от служебното правителство, 85% от написаното в него е разработено от ГЕРБ и добрата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети“ – каза още Бойко Борисов. Той изрази възмущение, че изпращането на Плана е забавено с 6 месеца с цел да се защитят корпоративни интереси, като закупуване на батерии за вятърни и соларни паркове. „Същевременно от Плана е извадено безвъзмездното за домакинствата саниране на жилищни сгради и умишлено са го заложили със съфинансиране. По време на нашето управление обсъждаме тази възможност, но се уверихме, че тя няма как да се приложи на практика, защото всички домакинства в една голяма сграда трябва да са съгласни“ – добави Борисов. Той заяви още, от Плана за възстановяване и развитие са извадени и поливните системи, което на фона на сушата през последните години, прави българското земеделие неконкурентоспособно.

„В контекста на „Зелената сделка“ в Плана остава предложение за изграждане на парогазова централа в Източномаришкия басейн. Това означава, че на ТЕЦ-овете им остават 2 – 3 години живот, а всички се изредиха да обещават светло бъдеще“ – заяви още Бойко Борисов.

Той засегна и темата с нападките от страна на „Да, България“, че ГЕРБ са виновни за отказа на Районната избирателна комисия в Стара Загора да регистрира листата на коалицията за участие в изборите на 14 ноември – решение, което потвърди и ЦИК.

„Тъй като от „Да, България“ винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, хората трябва да знаят, че от ГЕРБ не сме виновни, че те не спазват закона. Централната избирателна комисия е от 15 члена и е назначена от Румен Радев. Само 4 души са от ГЕРБ. Останалите 11 са от т.нар. партии на протеста. Все някой друг им е виновен. „Да, България“ да знаят, че законите трябва да се спазват“ – категоричен е Борисов. Той уточни, че лично е подписал всяко едно пълномощно за изборите, а „Да, България“ са пренебрегнали изискванията на изборните правила.

За коалиция „ГЕРБ-СДС“ на изборите за народни представители на 14 ноември се гласува с № 32 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!