BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 21 февруари 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2a

Бързи производства:
На 20.02.2020 г. в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал.3 от НК срещу 29-годишен мъж от с. Загоре, общ. Стара Загора, за това, че на 18.02.2020 г. около 18:55 ч. в с. Загоре е управлявал л.а. “Опел” в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка.

На 20.02.2020 г., във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 23-годишен мъж от Стара Загора за това, че на същата дата в 22:00 ч. на ул. “Кап. Петко Войвода” е управлявал л.а. “Фолксваген” след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство.

На 20.02.2020 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 19-годишен младеж от Стара Загора за това, че на същата дата в 22:00 ч. на ул. “Армейска” е управлявал л.а. “БМВ” след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство.

Разкрити престъпления:
В бюлетин № 50/19.02.2020 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено, че на 18.02.2020 г. около 17:30 ч. в Първо РУ – Стара Загора се явила 26-годишна жена от Стара Загора и заявила, че на същата дата е извършена кражба от непознат мъж на златен пръстен, който е обявила за продажба. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят на деянието – мъж на 27 г. от Стара Загора.

Специализирани полицейски операции:
На 18.02.2020 г. от служители на РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция на територията на с. Зимница, общ. Мъглиж, съвместно със служители на ОДБХ – Стара Загора и ТП ДГС – Мъглиж, за противодействие на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки и незаконно придобиване на дървесина. В хода на операцията са извършени проверки, при които е установено, че в два търговски обекта за хранителни стоки се предлагат общо 13,7 кг месни продукти без документ за произход.
При извършена проверка в домовете на четири лица са намерени иззети общо 2,1 куб.м дърва за огрев, без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината.
В РУ – Казанлък са образувани 4 проверки за извършени престъпления по чл. 235, ал. 2 от НК и са съставени 2 констативни протокола.

На 20.02.2020 г. за времето от 09:00 ч. до 14:30 ч. в изпълнение на заповед на Окръжна прокуратура – Стара Загора относно ограничаване на незаконният дърводобив от държавният горски фонд, предотвратяване на разпространението на акцизни стоки без бандерол и ограничаване на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки е проведена специализирана полицейска операция на територията на Първо РУ – Стара Загора, съвместно с ДГС – Стара Загора и представители на ОДБХ – Стара Загора. В с. Хан Аспарухово и с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, са проверени 24 частни дома и 77 лица. Намерени са и иззети общо 7,2 пространствени куб.м дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината, 140 къса цигари и 4,6 л алкохол без акцизен бандерол. Образувани са 9 проверки за извършени престъпления по чл. 235, ал. 2 и чл.234 от НК.
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!