BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 5 май 2022 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

По-характерни престъпления:
Две досъдебни производства по чл.195 от НК са започнати в РУ-Чирпан на 04.05.2022 г. след получени сигнали за кражба на акумулаторни батерии от стопански обекти, разположени в землището на с. Димитриево, общ. Чирпан. Сигналът за първия обект е подаден в 11:20 ч.. По данни на потърпевшите от него липсвали 8 акумулаторни батерии. Другият сигнал е получен в 11:20 ч. По данни на потърпевшите от обекта липсвали 4 акумулаторни батерии.

Започнати бързи производства:
На 04.05.2022 г. в РУ-Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.316, вр. с чл.308, ал.2, вр. с ал.1 от НК срещу 42-годишен мъж за това, че на същата дата по път II-55, км. 61+166, е управлявал л.а.”Мерцедес”, като съзнателно е ползвал неистински официален документ – образец на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 28.04.2022 г. полицейски служители от Второ РУ-Стара Загора са извършили проверка на 18-годишен младеж в областния град. В непосредствена близост до него са намерени и иззети найлонови торбички, съдържащи суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза показва, че е марихуана с общо тегло 2.36 г. Във Второ РУ-Стара Загора е образувано бързо производство по чл.354а от НК.

На 28.04.2022 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” е проведена специализирана полицейска операция по линия наркотици. На същата дата в Стара Загора за срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 29 и 44 години. При проверка на жилище и стопански обекти, стопанисвани от същите, е намерена и иззета суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза показва, че е марихуана с общо тегло около 450 грама. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

На 26.04.2022 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” е проведена специализирана полицейска операция по линия наркотици. На същата дата на път I-5, околовръстен, източно от Стара Загора, е спрян за проверка л.а. “Субару”, управляван от 28-годишна жена. В автомобила е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, за което изготвената експертиза показва, че е амфетамин с тегло 0,20 грама и амфетамин – 9,94 грама. На същата дата е задържан 33-годишен мъж. В прилежащо помещение към къщата на същия са намерени и иззети бяло прахообразно вещество, за което експертизата показва, че амфетамин с тегло 19,94 грама, и суха зелена тревиста маса – марихуана с тегло 4,44 грама. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 НК. Лицата са били задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Полицейски служители иззеха голямо количество дрехи от защитени търговски марки

IMG_6449

IMG_6456На 04.05.2022 г. от полицейски служители на РУ-Казанлък за времето от 10:30 ч. до 17:30 ч. на територията на Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по линия “Защита на интелектуалната собственост”. В хода на същата е извършена проверка в търговски обект с управител 22-годишен мъж. Намерени и иззети са дрехи, изложени за продажба – 13 тениски, 77 броя дънки и 15 комплекта анцунзи от защитени търговски марки. От паркиран непосредствено до търговския обект лек автомобил, ползван от лицето, са иззети 76 тениски и 31 броя дънки от защитени търговски марки. Образувано е досъдебно производство по чл.172б, ал.1 от НК.

IMG_6464
#

бутон за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!