BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Визитки на кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС от 27-и МИР – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

X3_07967

1. Красимир Георгиев Вълчев е магистър по „Публични финанси“. Завършил е Икономическия университет – Варна. Преминал е обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ. Министър на образованието по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. В периода април – май 2017 г. е началник отдел в дирекция „Финансиране на общините“ в Министерството на финансите. Народен представител от ПП ГЕРБ в 46-ото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, Магистър по история Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър по национална сигурност от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР. Създател е и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е и заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Ръководител е на групата на общинските съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Казанлък. Председател е на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт. Социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък и директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание на Република България.

4. Лъчезар Димитров Борисов е доктор по икономика. Магистър е по „Макроикономика“ от Университета за национално и световно стопанство. Получава втора специалност по „Счетоводство и финанси“ от Института за следдипломна квалификация към УНСС. В периода февруари 2017 – юли 2020 г. е заместник-министър на икономиката. Избран е за министър на икономиката на 24 юли 2020 г. от 44-ото Народно събрание.

5. Арх. Виктория Григориева Грозева е магистър-архитект от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София. Средното си образование е завършила в Природо-математическата гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора. Има богат професионален опит в реализиране на обекти, финансирани чрез оперативните програми на Европейския съюз. От 2017 г. до момента е главен архитект на Община Стара Загора.

6. Александър Красимиров Кьосев е студент IV курс със специалност „Политически науки с международни отношения“ в Университет за национално и световно стопанство – София. Бивш зам.-председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения, зам.-председател в EDS (European Democrat Students) в комисията по енергетика и устойчивост, част от ЕНП.

7. Дарин Петков Маринов е магистър по актьорско майсторство за куклен театър от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и магистър по арт мениджмънт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Актьор, автор и режисьор на много спектакли. Носител е на престижни награди от Министерството на културата. Той е инициатор и организатор на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“. Общински съветник от ПП ГЕРБ и председател на Комисията по култура в Общински съвет – Стара Загора.

8. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е завършил „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Работи като архитект-проектант. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Стара Загора. Председател на Постоянна комисия по териториално и селищно развитие и транспорт.

9. Методи Михайлов Марков е магистър по специалност „Педагогика“ и „Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Кмет е на село Шаново за мандат (2019 – 2023 г.). Председател е на Стрелкови клуб „Ронин“ – Стара Загора, Многократен държавен шампион е по динамична стрелба в различните категории оръжия.

10. Петко Христов Минчев е бакалавър по „Социални дейности“ от Тракийски университет – Стара Загора. Магистър е по „Публична администрация“, с профил „Управление на човешките ресурси“, от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. От 2007 г. е в сферата на социалните дейности като старши експерт. От 2019 г. е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви към Община Чирпан.

11. Динко Танев Михайлов е инженер. Завършил е специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Любен Каравелов“ – София. От 2010 г. до момента работи като строителен инженер. Общински съветник от ПП ГЕРБ мандат 2015 – 2019 г. и 2019 – 2023 г.

12. Бояна Тихомирова Танева-Манова е бакалавър по „Европейско право“ от университета „Абъристуйт“, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Доскоро беше зам.-председател на най-голямата младежка организация към ЕНП – „Европейските студенти демократи“. Настоящ общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Стара Загора, заместник-председател на ПК „Оперативни програми и международно сътрудничество“. Областен организационен секретар на МГЕРБ – Стара Загора. Мениджър е в търговска фирма.

13. Николай Тотков Стоев е завършил специалностите „Стопански и финансов контрол“ и „Финансов контрол и външен одит“ в Стопанска академия – Свищов. От 2016 г. до момента е началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора. От 2003 г. до 2016 г. заема различни длъжности в дружества от частния сектор.

14. Роман Алексеев Желев е магистър по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Има магистърска степен „Техника и технология“ от Тулски държавен университет – град Тула, Русия. Работи като адвокат на свободна практика от Адвокатска колегия Стара Загора, общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в Общински съвет – Казанлък. Трудовият му опит включва още и позициите на началник на цех в завод „Арсенал“ АД, заместник-началник и конструктор на отдел „Конструктивен“ в същия завод.

15. Д-р Георги Йорданов Господинов е завършил „Медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора. Работи в МБАЛ „Тракия“ в Отделението по ортопедия и травматология. Председател на Постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ в Общински съвет – Стара Загора. Носител на втори ДАН черен колан по таекуондо, многократен шампион и национален състезател. Председател и треньор на Таекуондо клуб „Августа“.

16. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на ресторантьорството и строителния бизнес.

17. Пламен Георгиев Георгиев е бакалавър по макроикономика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Изучава „Политически мениджмънт и публични политики“ – магистърска степен в Нов български университет – София. Работил е в банковата сфера и във водеща българска компания за телекомуникационните услуги. Кмет е на град Крън за мандат (2019 – 2023 г.)

18. Тодор Димитров Тодоров е минен инженер. Бакалавърската си степен завършва в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София. Работи в енергийния комплекс „Мини Марица-изток“.

19. Д-р Мартин Бойчев Малаков е завършил ,,Медицина” в Тракийски университет – Стара Загора. Има редица участия в обучения, конгреси и симпозиуми, свързани с медицината. Член е на Съюз на учените – Стара Загора.

20. Димитър Маринов Стаматов е инженер от Технически университет – Варна и магистър по „Международни икономически отношения“ от Университет по национално и световно стопанство – София. Трудовият му опит включва позициите ръководител на ТП „Мерки и измервателни уреди“, управител на дружество с ограничена отговорност. Председател е на Общинското ръководство на СДС – Стара Загора.

21. Емил Николаев Иванов е бил военнослужещ в продължение на 10 години. В момента работи в рудник „Трояново – север“.

22. Димитър Христов Пандазиев е завършил средно специално образование в СПТУ по машиностроене – Стара Загора. Бил е управител на частни дружества. Кмет е на с. Богомилово за мандат (2019 – 2023 г.)

#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!