BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възраждане след срещата в МВР: Няма да оставим нещата така

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Възраждане_МВРПо инициатива на партия Възраждане старозагорските депутати Искра Михайлова и Даниел Проданов проведоха среща в Министерството на вътрешните работи. На нея те настояха за решителни действия против своеволията в общините Гурково и Николаево.

„Там времето е спряло и властват правилата, типични за 90-те години на миналия век. В общинските градове, в които са се родили българи като историкът Николай Генчев, Стефан Николов Заралията и Генчо войвода, в момента цари беззаконие. Изборите са манипулирани от години, а побоите и рекетът са ежедневие“, коментира Даниел Проданов.

Той допълни, че е подаден изключително изчерпателен сигнал, подписан от всички парламентарно представени партии, без ДПС. В него са посочени конкретните имена, които будят страх у хората в тези общини.

„Очакваме действия буквално до дни. Няма да оставим нещата така!“, категоричен е Проданов.

По време на срещата е засегнат и въпросът, че органите на МВР в малките населени места си затварят очите за нарушения в изборния ден. Поради тази причина, ако има сигнали, е възможно да се изпратят полицаи от други общини.

„Ще подадем писмено искане и ще настояваме в някои секции да не охраняват местните полицаи, а да бъдат изпратени униформени от други общини“, коментира Искра Михайлова.
Тя допълни, че сигналът е прехвърлен към директора на старозгорската полиция и очаква да бъде извършена проверка.
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!