BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В две детски градини в Стара Загора започна мащабен ремонт, очаква се стартиране и в трета

Разписание – градски транспорт >>>>
*

Градина №66 "Детски рай"

Градина №66 “Детски рай”

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> В момента тече процесът по подготовка на пребазиране

През 2024 г. в община Стара Загора започват ремонтни дейности в три детски градини – ДГ № 31 „Слънце“ и ДГ № 33 „Люляк“ и ДГ №66 „Детски рай“.

Дейностите в две от тях – ДГ № 31 и № 33, вече са стартирали, като десетте групи са пребазирани съответно в ДГ № 24 “Радост”, ДГ № 1 “Звънче” и ДГ № 68 “Патиланско царство”. Ремонтните дейности се изпълняват в срок, а за децата от ДГ “Слънце” е осигурен транспорт от Община Стара Загора.

До края на месец юни ще стане ясно и къде ще бъдат преместени групите от ДГ №66 „Детски рай“. Експерти от отдел “Образование и младежки дейности” осъществяват обход на възможни помещения, които да бъдат най-добрия вариант, тъй като на територията на община Стара Загора няма свободни детски градини.

Предстоят срещи и с директори, възпитатели и помощник-възпитатели, както и с родители, за да се изберат помещения, предоставящи нормален учебен процес, като се минимализира неудобството от пребазирането. Смяна или замяна на персонал няма да има в нито една детска градина, а групите и учителите ще се запазват в същия състав.

След изпълнението на ремонтите детските заведения ще придобият изцяло нов облик с модерно и съвременно оборудване, а в ДГ №66 „Детски рай“ ще бъде изграден и чисто нов физкултурен салон.

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!