BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Стара Загора подкрепят родители на деца с нарушения в развитието

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG-87dddb322d5b62d67b5aba5dd1aaa9ae-V

Сдружение „Филаделфия 2002“, член на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ), стартира проект „Подкрепа за семейството“. Членове на сдружението са родители и близки на деца и лица с различни нарушения в развитието.

Ще бъде предоставено пространство за подкрепа, споделяне на опит, информиране, срещи със специалисти и други родители.

Проектът стартира с информационни срещи. Първата ще се проведе на 08.06.2021 г. от 18.00 до 19.30 часа в залата на Младежки международен център (бивше кино „Жельо Диманов“). Ще бъде представена дейността на сдружението и бъдещите събития по проекта. Представител на Община Стара Загора ще запознае присъстващите с услугите за деца и лица в неравностойно положение в общността. Включена е и важната тема за ранната интервенция – кога и защо да се потърси специалист.

На втората среща ще гостува експерт-родител от опит – Кремена Стоянова, председател на сдружение „Паралелен свят“, Пловдив, която ще сподели добри практики на организацията и собствения си опит на родител.

Темата на третата среща е за това как да бъдат подкрепени семействата, като една от най-уязвимите части от обществото, при справяне с последствията от пандемичната криза.

От 14.06.2021 г. започва работа група за споделяне и подкрепа на родители на деца и лица с нарушения в развитието. Водещи на групата са специалисти в работата с деца и семейства. Включването в групата е след предварително записване. Местата са ограничени. Участието в срещите и групата е безплатно.
#

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!