BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детска градина №16 „Горски кът“ и Детска градина №58 „Звездица“ с празнични програми по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8826IMG_8712Детска градина №16 „Горски кът“, намираща се в курортното селище Старозагорски бани, представи пъстра празнична програма по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Гости на възпитаниците на детското заведение и техните ръководители бяха ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Надежда Чакърова и главният експерт от отдел “Образование” Райна Димитрова, заедно с тях бе и кметският наместник Станчо Станев.

Малчуганите от 3-та и 4-та групи показаха знания по въпроси за България и Дякон Левски, рецитираха стихове и организираха състезание по лъвски скок. „Поздравявам вас, деца, както и вашите учители, помощници и родители. Възхищавам се на празника, който сътворихте днес и стотиците усмивки, с които ни посрещнахте. Съществуват три думи, които трябва да помните и споменавате винаги с гордост – Апостолът, Свободата и България!“, поздрав отправи Надежда Чакърова.

На празника на Детска градина №16 взе участие и Маргарита Малинова от читалище „Христо Ботев“ в Ново село, която подари образователни книжки на детското заведение.

Детска градина №58 „Звездица“ също отвори врати и показа произведенията, сътворени в памет на Апостола на свободата. Ресорният зам.-кмет посети и няколко детски групи по време на техните занимания, като им пожела да продължават да бъдат толкова креативни, усмихнати и послушни.

67537IMG_8752IMG_8807
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!