BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес: Церемония по награждаване на отличените филми и закриване на „Златната липа“ 2021

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Откриване-Златната-липа-2021-20-WEB

Финалният пети ден на „Златната липа“ 2021 ще започне в 10.30 часа. Тогава във фоайето на Операта в Стара Загора е началото на заключителната пресконференция на международното жури на кинофестивала „Златната липа“, което ще обяви имената на филмите победители в конкурсната програма, които ще получат статуетките „Златна липа“ – за най-добър филм, най-добра мъжка роля, най-добра женска роля и най-добър режисьор. Връчването на наградите ще се състои тази вечер в залата на Операта от 18 часа, когато ще започне церемонията по закриване на VIII-то издание на Международния фестивал за ново европейско кино в Стара Загора.

В 10.30 ч. започват и прожекциите на два датски филма от програмата на фестивала – в зала опера ще гледаме повторението на драмата „Преди зимата“ (2019), а в зала Библиотека – документалната лента „Пищна красота“ (2019).

От 12.20 в Операта ще се прожектира френският филм „Присъда“ (2018), режисиран от члена на журито на фестивала Антоан Рембо. В 12,40 ч. в зала Библиотека започва игралният филм „Сестричка“ (2020) от Германия, включен в конкурсната програма на фестивала. Веднага след него на същото място от 14.30 ч. е повторението на друг конкурсен филм – датският „Обикновено семейство“ (2020). Също в библиотеката от 16.30 ч. е прожекцията на „Дама купа“ (2019), Дания.

От 18 часа в залата на Операта ще се състои официалната церемония по закриване на фестивала и награждаване на филмите победители в конкурсната програма. След церемонията ще бъде прожектиран награденият филм.

В 19 часа в зала Библиотека ще започне прожекцията на френския филм „Жизнена необходимост“ (2019).

Последните две прожекции от програмата на тазгодишното издание на „Златната липа“ са на италианската лента „Връзки“ (2020) от 21.00 ч. в зала Библиотека и на „Добрият изменник“ (2019), Дания, от 21.30 ч. в залата на Операта.
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!