BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дончо Радев, Възраждане: Селата се нуждаят от финансова самостоятелност

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Дончо Радев

Дончо Радев

Селата в община Стара Загора са неглижирани от години. По официални данни в тях живеят между 20 и 30 000 души, но всъщност жителите са между 40 и 50 000.

За съжаление властта не обръща внимание на малките населени места. За тях няма пари по еврофондове, инфраструктурата е под всяка критика, коментира кандидатът за общински съветник от листата на Възраждане Дончо Радев. От 7 години той и семейството му живеят в едно от малките населени места в община Стара Загора.

„Огромен е проблемът по селата със сметоизвозването, с некосенето и неподдържането на зелените площи, на гробищните паркове. Инфраструктурата е под всякаква критика. Сега в града е така, но по селата е така от 16-20 години и повече. В моето село няма детска площадка. И не е единственото, в което няма нещо толкова елементарно и което не струва кой знае колко и не е проблем да се изгради”, обясни Радев.

По думите му, малките населени места имат нужда и от някаква степен на финансова самостоятелност.

“В част от селата се правят много неща, но обикновено това е свързано с кметове, близки до властта в града. Това нещо според нас трябва да бъде прекратено. Трябва във всяко населено място или квартал от града да има достатъчно средства, да се случват неща за доброто на хората. Знаем, че еврофондовете не обхващат тези села. Но защо от общинския бюджет не се отделят средства, не се направи общински фонд, който да разпределя някакви пари към малките населени места”, попита Дончо Радев.

Според него не е нормално за всяка една справка или заверка, кметовете и кметските наместници в малките населени места да пътуват до Стара Загора при наличието на технологично развити съвременни комуникации и свързаност.

За Дончо Радев гласувайте с бюлетина номер 42 и преференци 105.

Купуването и прдаването на гласове престъпление!
#

социални мрежи

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!