BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До 7 ноември очакват творби за Националния конкурс за рисунка „Моят празник“

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

nagrada_moyat_praznikk

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие организират за седми път Национален конкурс за рисунка „Моят празник“. Инициативата е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за настоящата учебна година.

Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на подрастващите, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България. Конкурсът канализира творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство, както и допринася за културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от страната.

Участници в „Моят празник“ могат да бъдат всички ученици от 7 до 15 години, независимо дали са част от школи и извънучилищни звена. Надпреварата е индивидуална.

Художниците ще бъдат оценявани в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 15 години. Жанровият обхват е живопис и графика, а форматът на творбите трябва да е 35/50 см, без паспарту.

Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Всяка една от тях е необходимо да съдържа следната информация – три имена, възраст, точен адрес, телефон и e-mail за връзка. Трябва да се посочи и ръководител – училище, школа или звено с адрес, телефон и електронна поща. Организаторите уточняват, че произведенията няма да бъдат връщани на авторите, както и че крайната дата за представяне е 7 ноември (важи датата на пощенското клеймо).

Ще бъдат присъдени награди поотделно за училища и центрове за подкрепа за личностно развитие и школи. Предвидени са и по три отличия за най-добрите художници във всяка възрастова група, както и специални награди – една от които ще бъде и тази на Община Стара Загора. Най–добре представилите се институции и ръководители ще получат грамота. Наградите се получават лично или по Български пощи.

С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба в Стара Загора. Експозицията ще бъде открита на 14 декември в изложбена зала „Байер“. Разноските по пребиваването за откриване на изложбата и награждаването са за сметка на участниците.

Списък с имената на победителите и всички участници в изложбата ще бъде публикуван на сайта на Център за подкрепа за личностно развитие и този на Общинска администрация, както и в съответните страници в социалната мрежа Facebook.

ТВОРБИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ НА АДРЕС:

За конкурса: “Моят празник“
ЦПЛР – СТАРА ЗАГОРА
ул. “Захарий Княжески” 71, ет. 3,
6000 град Стара Загора
За информация: тел.042 629 062,042 638 698
#

социални бутони

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!