BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жени ГЕРБ от област Стара Загора представиха изложба по повод Световния месец за борба с рака на гърдата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG-0bd1e83cd2c2c21556ceb0ed1b6b5288-V

Над 30 гоблени, картини, ръкоделие и сувенири, изработени от дамите от областната структура на ГЕРБ – Стара Загора, са част от изложбата „Красота за живот“, която беше представена днес в парк „Артилерийски“ в града на липите. Тя цели да насочи вниманието към увеличаването на броя жените, които живеят с коварната диагноза рак на гърдата.

„Ранната диагностика спасява живот. Важно е бъдем отговорни към здравето си“ – подчерта арх. Виктория Грозева, която е част от националното ръководство на Жени ГЕРБ и кандидат за народен представител. Тя допълни, че акцентът на инициативата им е организиране на безплатни профилактични прегледи в областта, които ще се реализират веднага щом епидемиологичната обстановка позволи. „Изключително притеснително звучат цифрите и в световен, и в национален мащаб. 3500 жени в България се сблъскват със страшното заболяване всяка година“ – допълни Бояна Танева Манова, която също е част от кандидат-депутатската листа на Коалиция ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район.

Посетителите на един от любимите старозагорски паркове получиха информационни листовки, стикери със символа на световната кампания, както и тематични сладки, произведени за каузата в казанлъшката работилничка „Бисквитките“, която подпомага социалната адаптация на младежи с увреждания.

В инициативата участваха още кандидатът за народен представител арх. Мартин Паскалев, общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора и представители на общинското ръководство на партията.

Следващата седмица изложбата „Красота за живот“ ще бъде представена в Чирпан.

IMG-3e3be6ee890e79e77c2b88812556826c-VIMG-02ca0f43313eea1f22bffbf21f748c84-VIMG-859e2758c3311dca3ac0d0360a625eaf-V
#

gerb

lice

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!