BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха мъж за извършен грабеж в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.С., на 54 г., за това, че на 20.07.2022 г. в Казанлък е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 500 лева, и лични документи от владението на пострадалия – 75-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 20 юли 2022 г. около 15 ч. пострадалият се намирал в двора на дома си. По същото време там отишли И.С. с негов познат, който не влязъл в имота. Обвиняемият предложил да помогне на възрастния мъж с почистването на двора срещу заплащане. Пострадалият отказал. Въпреки това И.С. започнал да почиства тревата. Когато разбрал, че няма да получи заплащане, хванал възрастния мъж с ръце и го съборил на земята. Бръкнал в джоба на ризата му и взел плик с намиращата се в него сума от 500 лева, ведно с лична карта, талон и свидетелство за управление на МПС. И.С. избягал, но по-късно бил установен и задържан. Пострадалият е получил наранявания на ръката и крака.

И.С. е осъждан четири пъти. Деянието е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане от 2020 г., отново за грабеж. По отношение на него са налице криминалистични регистрации, основно за престъпления против собствеността – кражби и грабежи.

И.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#svz

share button

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!