BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха петима мъже за участие в организирана престъпна група за отглеждане и добиване на марихуана

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ОП-Стара Загора - 3ОП-Стара Загора - 4Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече днес като обвиняеми М.М., на 40 г., С.Г., на 41 г., С.К., на 40 г., В.Д., на 35 г., и Д.К., на 38 г., за това, че за времето от началото на месец януари 2023 г. до 26.09.2023 г. на територията на обл. Стара Загора са участвали в организирана престъпна група – структурирано трайно сдружение на три и повече лица, с цел да вършат престъпления и групата е създадена с користна цел – за получаване на доходи от престъпна дейност – престъпление по чл. 321, ал.3, т.2, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Петимата са привлечени като обвиняеми и за това, че по същото време и място са участвали в организирана престъпна група за отглеждане на растения от рода на конопа – марихуана, и за добиване на наркотични вещества – марихуана, в нарушение на закона – престъпление по чл. 354в ал.3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 26 септември 2023 г. под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГД БОП-МВР на територията на област Стара Загора. Установено е, че петимата обвиняемите са отглеждали канабис в три ниви в землището на с. Селце, общ. Мъглиж, и в землището на гр. Казанлък, като растенията впоследствие са обработвали. От трите ниви са били иззети общо 75 растения с тегло на суровата маса 620 килограма. В изоставена сграда в местността „Дюлята“, в землището на село Селце, обл. Стара Загора, в Стара планина, са били намерени и иззети 1970 стръка марихуана в процес на сушене и обработка, като общото им тегло е 360 килограма. В помещенията са били открити препарати и торове за отглеждане на растенията, машина за вакуумиране на готовата продукция и др.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Действията по разследването продължават.
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!