BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха старозагорец, нарушил забрана да доближава съпругата си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPK

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем В.В., на 47 г., за престъпление по чл. 296, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 19.10.2021 г. в Стара Загора не е изпълнил заповед за незабавна защита, с която му се забранява да приближава пострадалата жена, включително и на работното й място.

Установено е, че през септември 2021 г. на обвиняемия В.В. била връчена съдебна заповед да не доближава съпругата си, с която били в процес на развод. Жената поискала защита заради проявено от него насилие. Въпреки ограничителната заповед, на 19 октомври 2021 г. В.В. причакал жената пред работното й място в гр. Стара Загора. Тя се опитала да подаде сигнал по телефона, но той издърпал апарата и го изхвърлил на улицата, а на нея нанесъл удари с ръце.

Под ръководството на РП – Стара Загора продължава събирането на доказателства, включително и за нанесено телесно увреждане.

Обвиняемият В.В. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и е в изпитателен срок на отложено наказание за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#gerb

lice

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!