BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха 43-годишен за закана с убийство и побой

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 16.05.2020 г. в Стара Загора е отправил закани с убийство спрямо другиго, като използвал нож и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс;

* и за това, че на 16.05.2020 г. в Стара Загора по хулигански подбуди причинил на другиго лека телесна повреда, изразяваща се в нанесени удари с юмрук в задната част на врата, което е причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.Д. досъдебно производство е установено, че той се познавал с пострадалата жена. На 16.05.2020 г. тя била в парк „Петко Енев“ (Станционната градина) в Стара Загора. Там пристигнал и И.Д., който се насочил към пострадалата. Тя видяла, че той е в лошо настроение и решила да не му обръща внимание. Това ядосало обвиняемия и той нанесъл няколко удара с юмрук в задната част на главата и врата на пострадалата. След физическото нападение пострадалата побягнала, а обвиняемият И.Д. извадил нож и започнал да я преследва, крещейки, че ще я убие, като я заколи. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият бил задържан.

Обвиняемият И.Д е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността и против личността. Той е изтърпял наказание лишаване от свобода по последната си присъда и е бил освободен от затвора през март 2020 г. Престъплението по чл.144, ал.3 вр.ал.1 от НК, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан И.Д., се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Взетата спрямо И.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!