BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев се срещнаха с ученици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1835IMG_1916Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова, посетиха три старозагорски училища, чиито сгради са паметници на културата – Второ основно училище „П. Р. Славейков“, Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“. Работното посещение бе насочено към проектите за STEM центрове и високотехнологични класни стаи. Надежда Чакърова, заедно с директори и ръководство, обсъдиха кандидатстването на учебните заведения по различни проекти, които дават по-широк спектър от възможности за надграждане на образователната среда. По време на посещението в трите учебни заведения, Радостин Танев представи и новата еко инициатива на Община Стара Загора.

„Виждате контейнерите за разделно събиране на отпадъците, които са екологичен умален вариант на тези, които има по улиците в града ни. Идеята е да рециклираме и да се учим да обръщаме внимание на това какво и къде изхвърляме в нашето ежедневие. Искам да ви запозная и с още една наша инициатива – конкурс за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“. Призоваваме всички ученици да се включат, а ние обещаваме още интересни и ползотворни инициативи занапред“, обяви той.

„Разчитаме на вас да предавате екологичната инициатива на своите приятели и връстници и така малко по малко, с ваша помощ, да достига тя до още повече хора, за да бъдем заедно по-отговорни към околната среда“, допълни Надежда Чакърова.

Гостите бяха поздравени във Второ основно училище с „Облаче ле бяло“ в изпълнение на четвъртокласничката Софи, а директорът на школото подари на зам.-кметовете символични подаръци.

В Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, Клубът по екология посрещна зам.-кметовете с презентация на всички свои еко идеи.

ПГ по строителство, архитектура и геодезия също се включи в зелената инициатива и кошчета за разделно събиране на отпадъци вече има на всеки етаж. Те показаха и вече реализираните STEM центрове и високотехнологични класни стаи, които има училището.

„Децата и учителите са изключително въодушевени и щастливи да работят в тези модерни кабинети. Практиката е изключително важна за нас, а тези класни стаи спомагат именно за нейното реализиране“, обясни директорът на ПГСАГ „Лубор Байер“ инж. Георги Славов.

IMG_1954IMG_1950IMG_1795IMG_1770
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!