BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зоопарк Стара Загора и музей „Неолитни жилища“ очакват подкрепа в онлайн гласуването за осмите Годишни награди в туризма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Neolitni zhilishta 3 s posetiteliZOOPARK 660Стара Загора има две номинации за Годишните награди в туризма 2023 г. Това е осмото издание на конкурса, който се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма през изминалата година. Онлайн вот ще определи носителите на наградите във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес). Вотът ще приключи на 5 декември 2023 г. в 23:59 ч.

Зоопарк Стара Загора очаква подкрепа в категория „Туристическа атракция /обект/събитие“. Старозагорската зооградина е едно от най-притегателните места за отдих и разходка за хора от всички възрасти, но е и генератор на активности с образователен характер, насочени към подрастващите. След цялостното обновяване на Зоопарка през 2022 година, през вратите му са минали над половин милион души. Разположен на площ от над 70 дка, той е дом на животни от почти всички континенти.

Може да гласувате за Зоопарк Стара Загора  ТУК >>>> 

Музей „Неолитни жилища“ е номинация за Стара Загора в категория „Изборът на българите“. Заставайки пред откритите останки на неолитната къща в града – пред посетителите се разкрива един свят на хора, живели на това място преди 8000 години. В сутерена на сградата има експозиция „Праисторическото изкуство в Старозагорско“. В нея могат да се видят прекрасни шедьоври на керамични съдове, антропоморфна и зооморфна пластика, накити и оръдия на труда, изработени от създателите на първата европейска цивилизация.

За музей „Неолитни жилища“ може да се гласува ТУК >>>>:

Тази година надпреварата е в общо 9 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в България.

Победителите ще станат ясни на официална церемония на 14 декември. Те ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, както и грамота, гласи информацията от организатора на конкурса – Министерство на туризма.
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!