BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Казанлък избра Мария Петрова за Царица Роза 2020

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
14 (Medium)

Първата виртуално избрана Царица Роза 2020 е абитуриентката Мария Петрова с 3577 потвърдени гласа в специално създадения за гласуването сайт queenrose.eu. Днес тя бе официално представена пред медиите на церемония в уникалния Музей на розата. Така в историята на най-стария конкурс за красота Мария ще бъде вписана като 52-та носителка на престижната титла. Възпитаничката на ППМГ “Никола Обрешков“ участва в първата по рода си онлайн надпревара за Короната под №4. В своята видео визитка Мария обявява желанието си да допринесе за развитието на българското образование като следва българска и английска филология. Мечтае в Казанлък да има повече млади хора, повече усмихнати деца и гостоприемно кани всеки да посети и опознае Долината на розите и на тракийските царе. Мария обича спорта и призовава за опазване на природата чиста.

Сузан Иглева стана първа подгласничка на Царицата с 3169 потвърдени гласа. Сузан е сред зрелостниците на СУ “Екзарх Антим I“ и участва в конкурса под №21. Като нежен и чувствителен човек определя сама себе си Сузан. „Успехът за мен не е преодоляната трудност, а пътят, по който съм вървяла“, посочва първата подгласничка на Царица Роза 2020, носител и на титлата Мини Мис Царица Роза 2008 и споделя, че вярва в чудеса. „Смело мечтайте и не губете надежда!“, пожелава Сузан.

Втора подгласничка е Стефани Кръстева, също от ППМГ “Никола Обрешков“. В представянето й в сайта queenrose.eu под №2 за нея са дадени 1774 потвърдени вота на казанлъчани и техни приятели. Целта й е да стане фармацефт и така да подпомогне здравеопазването в родния си град, с който се гордее.

Всички смели млади момичета, дръзнали да се включат в благородна конкуренция за царствената титла, бяха поздравени от Кмета Галина Стоянова с красиви подаръци за спомен от емоционалното преживяване, поднесени с цветя от джентълменското жури. На Царица Роза 2020 бе поставена короната, но официалната церемония по коронясването й ще може да бъде видяна на 5 юни, Ден на Казанлък, също онлайн.

В продължение на една седмица като част от 117-те Празници на розата казанлъчани и приятели на Града на розите имаха възможност да изберат най-очарователната сред очарователните абитуриентки на Казанлък за своя Царица Роза 2020 чрез гласуване на queenrose.eu. Електронният формат на празниците и на конкурса се наложи заради пандемията от COVID-19. Създателите на сайта отчитат огромен интерес към гласуването. 16 098 общо са регистрираните реални гласове, има и още десетки хиляди непотвърдени и невалидни. От днес следобед всеки гласувал може да провери как е отчетен гласът му – подава се заявка към системата за проверка на вот, потвърждава се мейлът, с който е гласувано и системата изпраща информация на същия мейл.

За честността на вота, нивото на представяне на младите момичета и техните послания към казанлъчани следеше 3-членно жури под председателството на Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък. „Да украсят Света и околните светове!“ – пожела на всички претендентки за Короната известният физик и Почетен гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев, а елегантното представяне на младите момичета високо оцени директорът на Художествена галерия в Казанлък Христо Генев.

10 (Medium)18 (Medium)
#

социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!