BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Казанлък посрещна участниците в операцията „Алтеа“ в Босна и Херцеговина от 61-ва Стрямска механизирана бригада

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

01_ALTEA04_ALTEAТържествена церемония по посрещане на военния контингент на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, участвал във военната операция на Европейския съюз (ЕС) в Босна и Херцеговина „Алтеа”, се проведе днес, 16 август, в Казанлък. Приветствие към военнослужещите от контингента за успешно изпълнената мисия и завръщането в Родината произнесе генерал-лейтенант Михаил Попов, заместник-началник на отбраната. „За мен е удоволствие да съм днес пред Вас – първо, защото Ви виждам всички отново обратно в родината и второ, защото по отзивите за контингента може да се направи извод, че Вие сте свършили перфектно работата си. За никого от Българската армия не е изненада, че Сухопътните войски и в частност 61-ва бригада се справят традиционно добре“, заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов пред военнослужещите.

Генерал-лейтенант Попов подчерта трудността на успешно изпълнената от българските военнослужещи задача. „Вие трябваше да поддържате нивото, което са показали колегите преди Вас – контингентите и в Босна и Херцеговина, и в Косово. Сигурен съм, че времето, което сте прекарали там, е било полезно за Вас като опит във всяко едно отношение – работа в непозната среда, с коалиционни партньори и съюзници. За офицерите, сержантите и войниците всеки опит от такива мисии е ценен“, заключи заместник-началникът на отбраната.

В слово-отговор подполковник Момчил Димитров – помощник-национален командир на контингента благодари на командването, личния състав и всички, които с подкрепа и всеотдайност са допринесли за успешното изпълнение на задачите в коалиционен формат.

Със заповед на командира на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Валери Цолов бяха наградени военнослужещите от контингента. Отслужен беше молебен за здраве и благоденствие. На церемонията присъстваха още бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник-командир на СКС, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бригаден генерал Ивайло Сотиров – директор на служба „Военна полиция”, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на Казанлък и др.
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!