BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кмета на Южен Корфу посрещнаха в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9475IMG_9480Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се срещна днес с кмета на Южен Корфу Костас Лесис. Той е в Града на липите заедно със съпругата си, а поводът е Балканиадата по футбол за ветерани. Събитието се провежда от 8 до 9 октомври на тренировъчното игрище над стадион „Берое“. В турнира участват отбори от Гърция, Сърбия и Турция.

„За първи път съм в Стара Загора и мога само да ви поздравя – имате изключително зелен и приветлив град. От дълги години градим добри взаимоотношения с България, сигурен съм, че тепърва ще развиваме на различни нива връзката със Стара Загора“, каза кметът на Южен Корфу.

„За нас е удоволствие, че приехте поканата ни и сте гост на Балканиадата, която се реализира за 7-ми път. Надявам се, че тепърва ще обменяме добри идеи не само на тема спорт, но и в сферата на културата, туризма и инвестициите. Вярвам, че ще се насладите на атмосферата, която има нашият град, а заедно ще гледаме интересни футболни срещи“, обърна се към госта ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Началникът на отдел „Спорт и младежки дейности“ на Общинска администрация Петко Крумов изказа благодарност към кмета за изключително професионалната организация при посещението на местния отбор на футболните ветерани в южната ни съседка.

В края на срещата Община Стара Загора получи икона на св. Спиридон – духовен покровител и закрилник на Южен Корфу, както и тематични местни подаръци. Гостите отнесоха спомен от Регионалния исторически музей, както и символични подаръци от Туристическия информационен център, които да им напомнят за красотата и аромата на старозагорските липи.

IMG_9488IMG_9471
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!