BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметове и общински съветници от цялата страна се върнаха от посещение в Брюксел по покана на Европейската комисия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4731IMG_4727От 11 до 13 юли кметове и общински съветници от цялата страна бяха на посещение в Брюксел по покана на Европейската комисия. Общинският съветник Бояна Танева Манова е представлявала Стара Загора в срещата по проекта „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление“, който се изпълнява в партньорство с Европейския парламент и Европейската мрежа на регионалните и местните съветници по въпросите на ЕС на Комитета на регионите.

Делегацията от над 20 представители на местната власт е участвала в дискусия, свързана с проблемите на регионалното развитие и местните общности. Участниците са се запознали на място с работата на европейските структури, с цял тя да бъде разпространена и успешно приложена в страната ни. Крайната цел на проекта е да бъде подобрена директната комуникация между Брюксел и структурите на местното самоуправление.

Освен Европейската комисия, гостите са посетили и Съвета на Европа, както и Дома на европейската история.

IMG_4730IMG_4732
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!