BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конкурс за есе по повод Великден организират Община Стара Загора и Старозагорската митрополия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Pero za pisaneКонкурс за есе на тема „Възкресението на християнските добродетели Вяра, Надежда и Любов според младия човек“ организират Община Стара Загора и Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. По повод празника, олицетворяващ надеждата, победата на доброто над злото, на пробуждането на природата и хората за нов живот, за красотата и вярата в любовта.

Целта на литературното предизвикателство е да открои и насърчи вярата на младите хора в християнските добродетели за един по-добър и мирен свят.

Конкурсът е отворен за ученици от IX до XII клас. Желаещите да се включат в творческата надпревара, трябва да изпратят есе по темата на email: obrazovanie_sz@starazagora.bg в срок до 15:00 часа на 05.04.2023 г.

Есето трябва да е с обем максимум две страници А4, букви с размер на кегела 12, формат PDF. Необходимо е да съдържа трите имена на ученика, наименование на училището, клас и телефон за връзка.

Творбите ще бъдат разгледани от жури в състав: отец д-р Йордан Карагеоргиев – ставрофорен свещеноиконом в Стара Загора, Надежда Чакърова – зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ и Невена Божкилова – ръководител на литературен клуб при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора.

Допълнително участниците ще получат информация за деня и мястото, където ще се проведе награждаването на отличените есета.
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!