BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лятна превантивна програма “Ваканция 2021″ предлагат в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Ваканция 2021 дипляна 1 (1)

Ваканция 2021 дипляна 2 (2)За дванадесети пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за превантивна и психолого-консултативна дейност към Община Стара Загора организират лятна превантивна програма “Ваканция 2021″.

Тази инициатива предлага на децата възможности за полезно и приятно организиране на свободното време. Традиционно ще се работи с деца от 8 до 18-годишна възраст, живеещи на територията на Община Стара Загора и пребиваващите през лятото в града, и техните родители. Членовете и обществените възпитатели от Комисията организират по свои идеи заниманията, с подкрепата на отговорни институции и организации, центрове и клубове, работещи с деца и за деца, доброволци, родители, учители, медии.

Целите на програмата са: повишаване сигурността на децата чрез широка, ранна и интензивна превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните през свободното им време на лято 2021; изграждане на позитивни модели на отговорно поведение чрез популяризиране на доброто; промотиране на безопасен и здравословен и начин на живот; ангажиране вниманието, както на деца в риск, с неустойчиво поведение и такива, които са будни и предпочитат пълноценно да организират ежедневието си през ваканцията.

Програмата се провежда в периода 21 юни – 24 юли 2021 г. Тя ще стартира с рисунка на асфалт на тема “Подай ръка на доброто” в парк “Пети октомври” и ще приключи на 24 юли (събота) с пикник за деца и родители около езерото “Загорка”.

Плакат (5)Програмата “Ваканция 2021″ предоставя безплатно пакет от 14 разнообразни инициативи за приятна и пълноценна ваканция на подрастващите в града. Нейното послание е: “Подай ръка на доброто”, каквото е мотото на цялостната превантивна работа на МКБППМН през 2021 г. Програмата включва интерактивни занимания и игри, демонстрации, викторина, състезание с велосипед, спорт и много забавления. Дейностите подпомагат успешното справяне с някои от задачите на развитието, които стоят пред подрастващите и чието решаване гарантира тяхната сигурност и безопасност.

Ще се работи в партньорство с ОДМВР, РДПБЗН, Пътна полиция, БЧК и БМЧК, РЗИ, ПИЦ по зависимости, СНЦ “Свят без граници”, Баскетболен клуб “Берое”, ПГМТТ “Н.Й. Вапцаров”

Изключително разнообразни са методите намерили място в Програмата. Една част от тях са: симулативни и ролеви игри; демонстрации, практически тренировки, спорт, състезание; работа с казуси, беседи, дискусии, викторини; методи за рефлексивна дейност – арт терапия, вербална и невербална комуникация, преосмисляне на ценностите.

Дейностите ще се водят при спазване на всички противоепидемични мерки. Водеща при утвърждаването на дейностите е възможността за провеждане на мероприятия на открито: парк “Пети октомври”; парк “Артилерийски”; парк “Александър Стамболийски”, Античен форум, спортна площадка ПГМТТ”Н.Й.Вапцаров”, игрище зад Централна поща, парк “Бедечка” около езеро “Загорка”.

На база дългогодишен опит, планираните в програмата събития, съвременните методи и подходи гарантират създаване и поддържане на устойчив интерес, както и висока мотивация на децата за участие.

Записванията за участие са индивидуални с подписана от родител Декларация за информирано съгласие, на място, всеки работен ден от 16 до 17 часа с краен срок 18 юни.

Адрес на организатора:

6000, Стара Загора, ул. “Свети Княз Борис” № 73 (до Радио Стара Загора),
телефон 042/ 605516; e-mail: szmk_vateva@abv.bg;
ел. страница: https://www.facebook.com/MkbppmnStaraZagora?ref=bookmark
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!