BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Месец на безвъзмездното кръводаряване организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

alex (1)

ЛОГО КАМПАНИЯ„Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще протече организираният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното кръводаряване. По този начин ще се отбележи и 14 юни – Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Партньори на инициативата са Международен младежки център – Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора (РЦТХ) и Сдружение с нестопанска цел „Самаряни”.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 3 юни от 18.00 часа на сцената пред Общината с концерт и забавления. Събитието е своеобразен призив към всички да преоткрият още една „суперсила” в себе си – силата да спасяваш живот!

В рамките на месеца на територията на Стара Загора са организирани четири пункта, в които ще бъдат разположени екипите на РЦТХ.

Пунктове за кръводаряване:

* 04.06. – Фоайе на зала „Славейков” – Община Стара Загора.
* 11.06. – Международен младежки център – бул. „Княз Александър Батенберг“ №19.
* 18.06. – Сдружение “Самаряни” – бул. “Патриарх Евтимий” №57 (южен вход от ул. “Бр. Жекови”).
* 25.06. – РЦТХ Стара Загора – бул. Генерал Столетов 2 (в двора на УМБАЛ „Ст. Киркович”).

Желаещите да дарят кръв могат да посетят най-удобния за тях пункт в часовете между 08.30 и 12.00 часа. Повече за изискванията към кръводарителите можете да откриете на страницата на НЦТХ – https://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq.
#evr

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!