BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Методи за предотвратяване на наркотичните влияния представиха в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5516 (1)IMG_5506 (1)В зала „П. Р. Славейков” на Общинска администрация, ОДМВР – Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Стара Загора проведоха обучение за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с деца и младежи. На срещата присъства и Милена Желева, председател на МКБППМН.

„Радвам се, че осъществяваме подобно събитие, на което лектор е служител с дългогодишен опит в борбата с разпространението на наркотични вещества, какъвто е Петьо Петков. Идеята да го поканим и да организираме превантивни лекции в учебните заведения на територията на общините Стара Загора и Казанлък се породи от нуждата от повишаване на знанията на младите хора относно употребата на забранени субстанции. Младежите правят грешки, но мотивацията ни с тези лекции и срещи е да ги запознаем с последствията и вредата от опиати. Като инициатива от наша страна това е само 50% от борбата с наркоразпространението и се надявам да се опази във времето и да се случва все по-често, тъй като борбата на МВР може да бъде и безсмислена, ако не се провеждат такъв тип превенции. Искам да благодаря и на всички вас, присъстващи и деятели, които взимате отношение по темата, на кметовете на Стара Загора – Живко Тодоров, и на Казанлък – Галина Стоянова, на зам.-кмета Милена Желева, която днес е тук, на медиите за отзвука. Надявам се да продължаваме да работим в добра колаборация и да постигаме все по-високи успехи” – каза директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Лектор на срещата, която има за цел превенцията към намаляването на наркотичните влияния и осигуряване на безопасна среда за децата в общината, бе инспектор Петьо Петков от сектор “Противодействие на уличното разпространение на наркотични вещества” към СДВР – София, който чрез презентация “Всички заедно срещу наркотичните вещества” представи методи и подробна информация срещу влиянието на нарокотиците при младите.

Превантивни беседи, насочени към показване на вредата от употребата им, ще бъдат проведени от инспектор Петков в училища в Стара Загора и Казанлък в периода 7-9 юни. Училищата ще бъдат ПГМТТ “Н.Й.Вапцаров”, СУ „Иван Вазов”, ПГВМ “Иван Павлов”, СУ “Максим Горки”, ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора, а на 9 юни в ПГ „Иван Хаджиенов”, НУПИД „Акад. Дечко Узунов”, СУ „Екзарх Антим I”, ПГЛПТ, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий” ще се проведат срещите с ученици в Казанлък.

Събитието се реализира след проведена работна среща между директора на ОДМВР – Стара Загора и административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора. Обучителният семинар е и във връзка с изпълнение на План-програмата за дейността на МКБППМН към Община Стара Загора за 2023 г., целяща повишаване на сигурността на децата, превенция и ограничаване на противоправните деяния от малолетни и непълнолетни.
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!