BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади и цветни – ВС “Траяна глас” на Jazzфест 2024

Разписание – градски транспорт >>>>
*
Trajana glas 3ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Ярък букет от поп парчета подариха на публиката талантите от старозагорската формация

В последната фестивална вечер на “Цветовете на джаза”, Младежката джаз сцена бе отредена за талантливите възпитаници на Вокална студиа  „Траяна глас“ към Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора. Те определят себе си като прецедент в любителските формати и показаха на публиката защо.

“Бяха невероятни, програмата бе изключително трудна, но работата е добре свършена. Поздравления за техния ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева, за която мога да кажа само, че е “заразена с траяновска дързост”, с вълнение коментира музикантът, диригент, композитор и общественик Кирил Тодоров в края на концерта на формацията феномен. Той е и дългогодишен ръководител на “Траяна глас”, превърнал я от вокално-инструментална във вокална група.

На сцената, построена на древния Античен форум “Августа Траяна”,  излязоха квинтет “Траяна глас” и последователи. Част от тях бе и репортерът на Btv Новините Станчо Станчев, завърнал се в родния град, за да пеят заедно на Jazzфест 2024.

ВС “Траяна глас” участва и в пътуващия общностен фестивал “Джаз в цялата страна”, организиран от Jazz FM радио на 15 и 16 юни в Стара Загора. Историята им ще разкажат в неделния ден от 11.00 часа в Регионална библиотека “Захарий Княжески”, чрез филм на Станчо Станчев, посветен на формацията.

Всичко за стартиращия днес в Стара Загора “Джаз в цялата страна” може да откриете на https://jazzfm.bg/novini/nad-60-dzhaz-artisti-ot-stara-zagora-izlizat-na-scenata-v-tretoto-izdanie-na-organiziranija-ot-jazz-fm-patuvasht-obshtnosten-festival-dzhaz-v-cjalata-strana.html.

Trajana glasTrajana glas 2

социални бутони

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!