BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мултисензорна зала откриха в старозагорска детска градина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8219

IMG_8229 (3)В старозагорската детска градина №5 „Мечо Пух“ днес бе открита мултисензорна зара. Тя е изградена със средства по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, финансиран по програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

„Добрата новина днес е, че оборудвахме нашата образователни сензорна зала и вече имаме завършен център за личностно развитие“, каза директорката Мариана Кутина. Тя пожела на добър часа на хората, които ще работят с новата придобивка, да има повече хубави часове за учителите и много щастливи мигове за децата. Стана ясно още, че екипът работи съвместно са Центъра за ранно детска развитие и постигнал добро резултати.

В детската градина се отглеждат десет деца със специални образователни потребности, за които обучението в залата ще бъде от голяма полза.

На официалната церемония присъстваха: Станимира Димитрова, начални- отдел „Образование“ в Община Стара Загора и експерти от отдела, Дарина Бонера, старши експерт по приобщаващо образование и Ваня Трайкова, ръководител на Центъра за ранно детско развитие.

Възпитаници на детското заведение приветства гостите и отправиха послание „ Да бъдем умни и етични дори за тези, които са различни“.

„Желая Ви да бъдете здрави, да имате много благи вестни и да продължавате да се развивате“, каза Станимира Димитрова, началник- отдел „Образование“ в Община стара Загора.

Детска градина „Мечо Пух“ бе открита на 16.03.2015 г. Тя е разполага със 4 зали за 100 деца и е свързана с топла връзка с Център за ранно детска развитие, който предлага интегрирано здравни образователни, социална и консултативни услуги за деца и семейства.

От учебната 2019/2020 г. в детската градина се предлага работа по прогресивния метод за развитие на детето на д-р Мария Монтесори в две групи.
#

социални бутони

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!