BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Научното списание на Тракийския университет отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_5444DSC_5510>Научното списание на Тракийския университет „Trakia Journal of Sciences“ отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива насочена към Клиниката по Детска хирургия на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович“.

Списанието „Trakia Journal of Sciences“ е създадено през 2003 г. и оттогава е ежедневна сцена за научния труд на стотици учени. Към настоящия момент негов главен редактор е заместник-ректорът по международна и научна дейност проф. Дарина Заимова, а неразделен сътрудник в дейността на списанието е експертът д-р Ваня Буюклиева.

Екипът реши да отпразнува рождения ден на научния журнал с благотворителен търг с явно наддаване, а събраните средства да бъдат насочени в помощ на Клиниката по Детска хирургия на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович“. За целта бяха предоставени 14 ценни експоната от преподаватели и служители на Тракийския университет, като по време на търга голяма част от тях надскочиха значително обявената първоначална стойност.

На събитието беше поставена и кутия за дарения.

Началникът на Клиниката по детска хирургия nроф. Красимира Калинова беше гост на рождения ден – тя благодари за инициативата през сълзи и заяви, че се радва, че в навечерието на Рождество Христово ще усмихне лицата на децата и работещите в клиниката с нещо добро, направено за тях.

DSC_5419
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!