BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Велики четвъртък чирпански деца боядисваха яйца с кмета Ивайло Крачолов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Община Чирпан осигури на близо 300 възрастни великденски пакети

сн. 001В

сн.02ВНа Велики четвъртък кметът Ивайло Крачолов боядисва великденски яйца с децата от ДГ “Слънце”. Малките момичета и момчета показаха своята съпричастност към предстоящото Възкресение Христово и българските народни традиции с тържествени ритуали и техники. Заедно с директора на дирекцията по култура и образование Ангелина Паскалева той разговаря с ръководителя Милена Димова и колектива на “Слънце” за празничния календар и развитието на предучилищното образование.

“Благодаря за великденската атмосфера и невероятното отношение, което възпитавате у децата към опазване на традициите. Възкресението ни учи да бъдем милосърдни и благородни, насърчава ни да вършим добри дела, привлича към вечните морални ценности”, каза Крачолов след представената великденска програма от малчуганите, които с трепет очакват светлия празник.

По-късно кметът се срещна с колектива на детска ясла “Д-р Иван Софкаров”, видя как работи закупеното ново кухненско оборудване и разговаря с приготвящите детската храна. Предстои до края на мандата да се преоборудват и останалите кухни в детските заведения. В ОУ “Васил Левски” е разположена кухнята-майка, в която се готви обедното хранене за чирпанските деца и ученици. По думите на кмета преоборудването е необходимо, не само защото е от десетки години, а и с оглед да се намалят разходите на ел.енергия.

Община Чирпан осигури на близо 300 възрастни лица великденски пакети, включващи храни, традиционни за великденската трапеза. Доставянето на пакетите се извърши по домовете на потребителите на Домашен социален патронаж. Тази седмица общинското ръководство организира и почистване на затворени храмове и църковни дворове, за да са приветливи за миряните, посещаващи християнските служби по Възкресение Христово.

сн.003В
#

социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!