BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Стара Загора се включи в балканската конференция “Smart Cities and Digital Transformations”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

4 (1)

1През изминалите два дни представители на отдел “Инвестиции” на Община Стара Загора взеха участие в конференция на балканските страни на тема “Smart Cities and Digital Transformations” – “Умни градове и дигитална трансформация”, която се състоя в София. Събитието беше организирано от Турското посолство в България и Асоциация на износителите на услуги към Турското Министерство на търговията. Основен фокус се постави върху индустрията на информационните технологии – със специфичен обхват на решения за интелигентен град и дигитални трансформации.

Целта на Търговската делегация бе да се срещне и изгради основа за сътрудничество с потенциални бизнес партньори от ИТ индустрията и да се запознае със заинтересованите български администрации, както и други съседни страни от Балканите.

В рамките на конференцията Росица Райкова – началник отдел “Инвестиции”, направи презентация за дигиталната зрялост на публичните услуги в Стара Загора и възможностите за бъдещо развитие на модела за “Умен град”. “Местните власти играят съществена роля за определянето на иновативни решения за стимулиране на благосъстоянието на гражданите и за осигуряване на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги. Община Стара Загора вече въведе дигитални услуги за своите граждани, но има още какво да се направи, за да се достигне концепцията за “Интелигентен град”, посочи тя. Представен беше и новият рекламен видеоклип на града, с който ще бъде промотирана Стара Загора сред чуждестранните инвеститори.

Във втората част на събитието представителите на отдела – Росица Райкова, Пенка Донева и Вероника Петкова, взеха участие в двустранни работни срещи с водещи турски компании, разработващи дигитални платформи както за Турция, така и за водещи американски ИТ компании. Екипът на Invest Stara Zagora подчерта предимствата и възможностите за инвестиране в региона. Обсъдени бяха и способите за внедряване на най-новите иновации сред технологиите в публичния сектор в Стара Загора, откриването на офиси в града и наемането на служители.

2 (1)3 (3)
7 (1)8
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!