BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинската фирма „Мересев“ ще се регистрира като социално предприятие

Разписание – градски транспорт >>>>
*
МересевВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Фенове сме на „Берое“, пием „Загорка“ и купуваме от „Мересев“ – това е стратегията за превръщане на фирмата в символ на Стара Загора

Нашата амбиция е общинското дружество „Мересев“ да се превърне в един от символите на Стара Загора, сподели неговият управител Мехмед Зейнел.

„Старозагорци поддържат като ревностни фенове „Берое“, пият „Загорка“ и купуват от „Мересев“, за да подкрепят хората в неравностойно положение“ – така може да се формулира планираната стратегия на ръководството. И тя ще се реализира, когато все повече старозагорци започнат да се обличат с продукция на дружеството.

31 души е настоящият състав на предприятие „Мересев“, от тях 63% са в неравностойно положение. „Шием основно работно облекло, като клиентите ни са както индивидуални физически лица, така и малки или средни предприятия в региона и в страната. До момента „Мересев“ е шил предимно на ишлеме, от което няма да се отказваме, но се ориентираме към това да приемаме поръчки, които да изработваме изцяло – засега само за вътрешния пазар, но имаме планове да излезем и извън България“, разказа подробно управителят Мехмед Зейнел.

Впрочем, това вече се е случвало – на сцената на Грузинската държавна опера в Тбилиси са демонстрирали ушитите от „Мересев“ костюми за представлението „Отело“.

Вече сме създали стратегия за продажби на дребно, като идеята е да оформим актуални, харесвани от старозагорци модели на детско, спортно и работно облекло, информира още управителят.

От дружеството планират съвсем скоро да пуснат онлайн магазин, върви регистрацията му, а линкът е https://meresev.com/magazin. Портфолиото с продукти се разширява всекидневно и може да се проследи на посочената страница, където всеки желаещ може да си избере атрактивни тениски с щампи и бродерии и други артикули.

Предстои „Мересев“ да се регистрира като социално предприятие. Дружеството отговаря на всички необходими критерии и е въпрос на време да се подадат документите пред МТСП.

Наскоро общинската фирма отново беше спомената от новинарските агенции с подареното на президента Румен Радев знаме на Стара Загора, ушито за 24 часа. Истинско предизвикателство е било толкова скоростно да се осигури материалът и бродерията да се изпълни на обширната му площ.

В „Мересев“ е създадено и 300-метровото знаме, което всяка година на 3 март съпровожда празничното шествие по повод Националния празник на Република България. Светинята се носи на ръце от множеството хора към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където е кулминацията на общоградското честване.

Паметното шествие „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ се случи за осми път тази година. Неговото начало дадоха кметът Живко Тодоров и зам.-кметът Милена Желева. А тази година за 3 март в „Мересев“ са ушили 100-метров трибагреник по поръчка на Община Панагюрище.

В бъдеще „Мересев“ има за цел да връща част от средствата на старозагорци в подкрепа на обществени каузи, като така изразява своята съпричастност към значимите събития. Можете да ни подкрепите, харесвайки страницата ни във фейсбук, апелират към старозагорци от фирма „Мересев“ – https://www.facebook.com/profile.php?id=100075781459722&locale=bg_BG.

Предаване на знамето на Стара Загора на президента на 14 юни

Предаване на знамето на Стара Загора на президента на 14 юни

Един от костюмите за представлението Отело в Тбилиси

Един от костюмите за представлението Отело в Тбилиси

Образец на работно облекло от "Мересев"

Образец на работно облекло от “Мересев”

 

share button

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!