BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОИЦ – Стара Загора запозна медиите с европейските инвестиции за програмен период 2021-2027 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OIC - Stara Zagora 220

На 10.12.2021 г. в офиса на Областния информационен център – Стара Загора се проведе работна среща с представители на медиите на тема “Инвестиции с европейско финансиране за програмен период 2021-2027 г.”

Г-н Георги Симеонов – директор на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ на Община Стара Загора, представи информация за проекта на Споразумение за партньорство (СП) между Р България и Европейската комисия. Споразумението за партньорство е национален стратегически документ, очертаващ приоритети за развитие на страната, както и рамката за управление на средствата от европейските фондове за страната ни и в частност за област Стара Загора през програмния период 2021-2027 г. Бяха представени основните политики, залегнали в документа и мерки за реализацията им. Към настоящия момент преговорният процес между България и ЕК относно внесеният документ е на финален етап.

По време на събитието бяха представени и условията за подпомагане от Фонда за справедлив преход. За да се възползват от средствата, държавите-членки подготвят в диалог с Еврокомисията Териториални планове за справедлив преход. Със средства от Фонда ще се предоставят нови възможности за развитие на засегнатите икономически региони. Средствата в този Фонд за България са в размер на 1,295 млрд. евро.

Работната среща завърши с анализ за териториалния обхват на икономическото, социалното и техническото състояние, нуждите и потенциала на Община Стара Загора в контекста на разработвания План за интегрирано развитие на Община Стара Загора за периода 2021-2027 г.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!