BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват изложба на военен фотограф в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Военна изложба

Изложбата „Фотодесант“ на фотографа Вилхелм Йоцов ще бъде открита на 26.02.2020 г. (сряда) от 11.00 часа във Военния клуб в Стара Загора.

Тя е посветена на 15-годишнина от членството на България в НАТО и представя мигове от дейността на българските военнослужещи при провеждане на военни учения и тренировки.

Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната.

Във фотосите си той е запечатал хиляди мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните години и на военнослужещи от страните членки на НАТО.

Фотографиите му показват изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните родове войски денем и нощем, лято и зима на фона на красиви кътчета от България.

Във фотоизложбата са уловени и мигове по време на провеждането на военни национални и международни учения в нашата страна.

Като творец той се е докоснал до най-съкровените и отговорни моменти, с които се сблъскват военнослужещите.

Вилхелм Йоцов е роден на 6 октомври 1958 година. През 1976 година завършва Сержанското училище «Георги Измирлиев», след което е назначен за взводен командир в Първа софийска дивизия. През периода 1988-2000 година е назначен за началник на конферентния център в сградата на Министерство на отбраната. От 1 октомври 2000 г. до днес той е цивилен служител – военен фотограф към военно формирование 22970.
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!