BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха кандидатстудентската кампания в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_2271

От 1 до 25 юни бъдещите студенти имат възможност да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн посредством електронен формуляр на сайта на университета: https://ftt.uni-sz.bg/entrance-exams/register.php

Документи се приемат и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за прием на студенти (НАПС).

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или само с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли.

В откриването участва ректорското ръководство на ТрУ, както и представители на деканските ръководства на основните структурни звена на университета, базирани в Стара Загора. Ректорът доц. д-р Добри Ярков увери бъдещите студенти, че в Тракийския университет те ще получат не само задълбочени теоретични знания, но и практически умения, които ще ги изградят като конкурентоспособни кадри на пазара на труда след дипломирането им в университета.

Тази година кандидатстудентите имат възможността да избират от над 37 утвърдени и нови специалности след завършено средно образование. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ “Ромен Ролан” Анна-Мария Боянова, която пристигна на място малко след 10 ч. и получи от доц. д-р Добри Ярков специален подарък. Тя сподели, че е избрала да продължи образованието си в специалност “Медицина” заради добрите перспективи, които тя предоставя. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявления за кандидатстване.

Официалното откриването на Кандидатстудентския прием премина при засилен интерес и във Факултет “Техника и технологии” – Ямбол, както и във Филиал Хасково. Кандидатстудентите бяха приветствани и получиха специални подаръци съответно от от декана на ФТТ доц. д-р Ваня Стойкова и от директора на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

На предварителните изпити през март и април тази година в Тракийския университет, които се проведоха изцяло онлайн, се явиха с 49% повече кандидати от миналата година. От 28 юни до 2 юли ще се проведат редовните изпити в ТрУ, отново изцяло онлайн. Срокът за записване е за тях е от 1 до 25 юни.

Досега при изключително голям интерес бяха организирани Виртуален ден на отворените врати на 9 април, както и Фестивал на знанието на 19 май. На тези събития желаещите да продължат образованието си в Тракийския университет имаха възможността да се запознаят с предлаганите специалности и да получат насоки за кариерното си ориентиране от утвърдени специалисти.

FTT3DSC_2234zapisvaneredovni izpiti
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!