BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха нова сцена на Общински театър “Любомир Кабакчиев” в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

16

12С водосвет за здраве и благоденствие днес официално бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в бившата зала „Лекс“ към административната сграда на Община Казанлък.

Приветствие към театралния състав отправи кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. “В сегашните трудни условия, в които се намираме всички, за мен е силен знак това, да се възстанови един такъв своеобразен храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята духовност, който винаги успява да достигне до душите и сърцата на хората, създавайки културен продукт. Надявам се, че така ще бъде и занапред! – каза тя. – Въпреки трудностите, казанлъшкият театър си остава един от най-важните културни институти не само на общинска, но и на национална сцена” – допълни Галина Стоянова, обръщайки се към директора му Димитър Кабаков.

Тази вечер любителите на театралното изкуство в Казанлък ще имат възможност да гледат за първи път постановката „Чудомирови радости и неволи” под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, в която се преплитат няколко сюжета по текстове и спомени на Чудомир. По думите на Димитър Кабаков, за първи път самият Чудомир е герой на театрален спектакъл, дори разказвач.

На добър час на казанлъшката театрална трупа – единствената професионална в Розовата долина, в новия й дом за представления за деца и възрастни!
#

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!