BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петокласници от ППМГ “Гео Милев” гостуваха в Областната администрация

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6765 (Large)IMG_6746 (Large)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Деца от пети клас на ППМГ „Гео Милев“ гостуваха днес в Областна администрация – Стара Загора. Посещението им бе в рамките на дните на отворените врати за ученици, които се провеждат по повод 25-ата годишнина от създаването на Администрацията. С Указ на президента на Република България от 5.01.1999 г. Стара Загора става областен център на област Стара Загора, включваща 11 общини. С назначаването на първия областен управител на 1 февруари същата година се слага началото на новата структура на изпълнителната власт.

Учениците бяха посрещнати в Зала 2 от областния управител Ива Радева и зам.-областния управител Теодора Нончева. Г-жа Радева направи мултимедийна презентация на Старозагорска област и на общините, които са част от нея. Децата изслушаха с интерес представянето и затрупаха с въпроси областния управител. Те показаха отлични знания за ресурсите, с които разполага регионът, за природните му дадености, за историческите и културните забележителности и археологическите открития в Стара Загора и в останалите градове. Заедно с това петокласниците живо се интересуваха и от по-глобални теми като развитието на пътната инфраструктура в страната, влизането на България в Шенген и какви ще бъдат ползите от еврото за хората, бъдещето на страната ни като част от ЕС и Шенгенското пространство.

След презентацията децата имаха възможност да си направят снимки на стола на областния управител. В края деня на отворените врати класният ръководител г-жа Райчева и нейните ученици благодариха на г-жа Радева за посещението. Тя им пожела успехи в училище и да бъдат все така любопитни към света, който ги заобикаля.

IMG_6737 (Large)
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!