BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поезия в автобуса за Деня на театъра в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

avtobus gradski 365Актьорите от Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора ще разкрият магичния свят на поезията в градския транспорт. Инициативата на талантите е по повод Международния ден на театъра – 27 март.

От 8.00 до 10.00 часа в автобусите, обслужващи линии №13 и №20, петима от обичаните старозагорски театрали ще вдъхнат живот на редове, излезли изпод перото на български и световни автори. Атрактивната презентация ще сътворят Христофор Недков, Елена Азалова, Мария Енева, Димитър Митев и Диана Найденова. Част от репертоара на пътуващата поезия включва и драматизиран откъс от романа „Възвишение“ на Милен Русков.

Няколко тематични събития ще бележат празника под липите – за най-малките любители на изкуството 17 март ще бъде ден за среща с актьори, поглед зад кулисите, както и разходка из гримьорните след представлението „Чичовци“, което ще се изиграе в 11.30 часа. Същата възможност ще има и малката публика, която избере 23 март за запознаване със „Суматоха“ – началото е от 14.00 часа.

По повод празника конкурс „Нарисувай ми театър“ ще търси най-добре запечатаните в картина герои или моменти от спектакли на старозагорския театър „Гео Милев“. След това, жури ще реши кои творби да украсят фоайето на 2-рия етаж на Културен център „Стара Загора“. Откриването на експозицията е от 13.00 часа.

Изложбата „Сцени от миналото“ ще извади архивите на театъра от 13.00 часа във фоайето на 1-вия етаж на Културния център.

Кулминацията на празничния ден ще бъде спектакълът „Иконите спят“, който представя последните месеци от живота на Гео Милев в неговото най-близко обкръжение – Мила Геомилева, Николай Хрелков, Христо Ясенов, Марко Марчевски, Георги Шейтанов. Това е история за ежедневните битки и трудните решения, за волята да твориш въпреки ограниченията… И за безусловната вяра в Свободата. Началото е от 19.00 часа. Час по-рано, Общински духов оркестър ще внесе нотка разкош на пешеходната зона пред Културния център заедно с актьорите от театъра.
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!