BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланикът на Република Аржентина Алфредо Атанасоф гостува на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_2644

DSC_2633Посланикът на Република Аржентина Н.Пр. Алфредо Атанасоф посети Тракийския университет в Стара Загора по покана на ректора доц. д-р Добри Ярков.

Той беше посрещнат със своята делегация в Заседателна зала „Димитър Димов“ в Ректората на Университета, където ректорското ръководство му представи дейността, научния и обучителен процес в Тракийския университет. От своя страна посланикът разказа в детайли за различните сфери на бизнес и обучение в южноамериканската държава.

Визитата на посланика беше изключително ползотворна, тъй като беше взето решение от двете страни отношенията да продължат с бъдещи срещи, свързани с международно сътрудничество между висши училища в Аржентина и Тракийския университет.

Посланикът сподели, че това е първият извънстоличен университет, който посещава и е изключително впечатлен: „Благодарим за топлото посрещане на Ректорското ръководство на този престижен университет. Това е един много голям университет, с който смятам, че Аржентина има много широк хоризонт за сътрудничество. Следващият етап е да се свържем с аржентински университети, които имат сходен профил и биха могли да си сътрудничат в сферата на изследователската дейност. Хубаво е, че Университетът е ориентиран към производството, което смятам, че е ключът към растежа на регионите, така че си тръгвам оттук много щастлив, че имахме тази работна среща и си поставихме доста сериозна програма, по която да се работи завбъдеще. Широката дейност на Тракийския университет ни дава възможност да потърсим в Аржентина различни академични групи, които имат сходен профил. Това е само първата среща от серията от бъдещи срещи, които ни предстоят, за да може да осъществим сътрудничество и да сложим още една червена точка на картата на света, в която Университетът отбелязва всички страни, с които работи. Аржентина е страна с 45 милиона население и сме на трето място по БВП в Латинска Америка, отстъпваме само на Бразилия и на Мексико. Заемаме 8-мо място в света по територия и повече от 50 процента от тази територия е обработваема земеделска земя. България и Аржентина имат една доста сериозна търговска връзка, а срещи като днешна ще разширяват хоризонта мащабно занапред“ – каза Н.Пр. Алфредо Атанасоф.

Финалът на дипломатическата визита беше организирано посещение в Музея на коня, където се съхраняват ценни експонати от Третото българско царство.

DSC_2703DSC_2668
#
lice

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!