BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Принцесите на розата на Казанлък засияха на най-детския празник

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

12 (4)

2 (9)Навръх Международния ден на детето казанлъчани и техните гости имаха възможност да се насладят на едно от най-нежните и красиви събития в 118-тия Празник на розата – “Принцеси на розата”, с участието на най-малките хубавици на Казанлък. Снощи на празничната сцена на централния площад “Севтополис” дефилираха в пъстър спектакъл 25 момиченца от подготвителните групи на общинските детски градини. Всички те бяха поздравени от 53-ата Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова, и спечелиха заслужените аплодисменти на публиката. “Тази вечер успяхме да се докоснем до вълшебния свят на цветята благодарение на Вас. Вие добавихте много чар, усмивки и красота!” – признаха най-красивите сред красивите момичета на Казанлък. За огромното старание и за да продължат да следват стъпките на Цариците малките чаровници бяха наградени с корони и ленти от Община Казанлък.

Заместник-кметът Лилия Цонкова поздрави всички организатори и малките балерини и благодари “за пресъздадения детски емоционален свят, който показва високото ниво на образованието тук, за труда на всички, които демонстрираха това високо ниво на работа”.

Традиционната детска феерия разказва приказка за красивото цвете, символ на Казанлъшката Розова долина и неговия удивителен аромат. В спектакъла с участието и на танцьорите от балетна школа “Па Де Кре” – Стара Загора, цветята празнуват чудесата на пролетта и с елегантни танци, красиви песни и нежни стихове поемат по пътя към традициите на Долината – да отключват Добрината, подкрепяни от възрастните да растат като бъдещи посланици на Долината – Царици Рози.

Вълшебствата на Феята на цветята учат малките момичета, приказни цветя – Принцеси на Розата, да обичат и уважават природата и да се радват и ценят пролетното й събуждане, напомня им да носят винаги усмивка на лицето: “С нея трябва цял ден да вървите, да не вземете по обяд да я свалите, и така животът ви бързо ще се промени, ще стане пъстър, цветен и вълшебен и всеки малък човек ще се чувства потребен!”.

4 (4)9 (3)201110 (8)1 (9)
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!