BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължават областният онлайн конкурс „Стихове под липите“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

241759590_100650282371356_7302950925054144475_n

Ротари Satellite e-Club Стара Загора продължава обявеният областен онлайн конкурс, посветен на Празника на града и възобновените Есенни литературни дни Стара Загора 2021. Инициативата, наречена „Стихове под липите“ цели да съхрани, популяризира и насочи вниманието на децата и младежите към безсмъртните творби на старозагорските ваятели на словото, както и да пробуди националното самочувствие сред младото поколение.

Онлайн надпреварата е за ученици между I и XII клас от цялата област. Участниците ще бъдат разпределени на две възрастови групи:

* I възрастова група – I – VII клас
* II възрастова група – VIII – XII клас

Всеки, който желае да се включи в конкурса, следва да запише видеофайл свое изпълнение на стихотворение от старозагорски автор. Стиховете – познати или не толкова популярни – могат да бъдат рецитирани и на емблематични за града места, свързани с живота и творчеството на поетите и вдъхновявали ги – родната къща на Николай Лилиев, къща музей „Гео Милев“, парк „М. М. Кусев“ и др. Ако желаят, участниците в надпреварата, освен с рецитаторски талант, могат са спечелят журито и с оригинално и атрактивно представяне на избраната от тях творба – обстановка, визия, музикален фон…

Времетраенето на всяко изпълнение не бива да надвишава 4 минути. Срокът за изпращане на видеоклиповете е до 31 октомври 2021 на адреса на Фейсбук страницата : Ротари Satellite e-Club of Stara Zagora.

Грамоти ще има за всички участници. Жури от специалисти ще отличи най-добре представилите се в конкурса в двете възрастови групи, които ще получат награда таблет. Имената им ще бъдат обявени на 5 ноември на страницата на организаторите.
#lice

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!