BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата наблюдава досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на карантина от двама мъже, които се завърнали от Германия.

_Temida-2 NK-NPK

На 22 март 2020 г. двамата мъже, на 38 г. и на 40 г., се върнали с лек автомобил от Германия, където работили. Те преминали през ГКПП – Русе, Дунав мост, като им била наложена задължителна 14-дневна карантина. Всеки от тях посочил адрес за пребиваване – в Стара Загора и в село в община Стара Загора. На 23 март 2020 г. полицейски служители извършили проверка и установили, че 40-годишният мъж, който трябвало да е в дома си в селото, не се намирал там, а бил излязъл да се разхожда. След като го открили, го отвели до дома му и предупредили да спазва предписанията на РЗИ. На 24 март 2020 г. полицейски служители извършили проверка на адреса, посочен от 38-годишния мъж в Стара Загора, но не го открили. Те установили, че той гостувал на приятеля си в селото в общ. Стара Загора. Полицаите го предупредили да спазва предписанията за 14-дневната задължителна карантина.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

* * *
Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителна 14-дневна карантина от петима мъже.

Две досъдебни производства са образувани за това, че двама мъже, на 33 г. и на 21 г., които се завърнали от Италия, нарушили задължителната карантина, като излезли пред домовете си в гр.Чирпан, обл. Стара Загора, и разговаряли с техни познати.

Трето досъдебно производство е за неспазване на карантина от 21-годишен мъж, който се прибрал от Испания и също излязъл пред дома си, за да се срещне с близки.

Другите две досъдебни производства са за двама мъже, на 26 г. и на 27 г., като първият се върнал от Германия, а втрият от Англия. Те нарушили карантината, като напуснали домовете си и се разхождали по улиците в квартала, в който живеят в Чирпан.

Полицейските служители са предупредили петимата да спазват ограничителните мерки и са ги върнали в домовете им.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!