BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пролетен шахматен турнир организират ученици от ППМГ “Гео Милев”

Разписание – градски транспорт >>>>
*
IMG_1773 sqВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На 16 март, събота, от 9.00 часа в Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев” ще се проведе шахматен турнир “Математическо конче” 2. Организатори са младежите от Ученическия съвет на гимназията.

В турнира могат да се включат ученици на територията на община Стара Загора от 5 до 12 клас, които нямат рейтинг към FIDE или не са картотекирани като професионалисти. Необходимо е участниците да имат попълнена декларация за информирано съгласие, линк към която е публикуван във формуляра за записване. Те трябва да я носят в деня на провеждане на турнира или предварително да са я предали на организаторите в математическата гимназия. Съдии на турнира ще бъдат възпитаниците на гимназия „Гео Милев“ Кристиан Христакиев, Радослав Балкански и Никола Кирилов.

Турнирът ще се проведе в 7 кръга по швейцарска система, всеки участник ще има 15 минути за игра. Учениците се състезават в общ турнир между всички, като определянето на двойките за всеки кръг ще извършва от програмата SwissSystem.org, спрямо точките, които участникът е събрал до момента. При победа се присъжда 1 точка, при реми (равен резултат) – 0.5 точки и при загуба – 0 точки.

Тримата участници, събрали най-много точки през целия турнир, ще заемат първо, второ и трето място в общото класиране, което включва всички състезатели. Останалите участници се разделят в три възрастови групи (5-7 клас; 8-9 клас; 10-12 клас). Първите трима от всяка група се класират за първо, второ и трето място на съответната група и заедно с победителите от общото класиране съответно ще бъдат наградени.

Желаещите да участват в турнира е необходимо да попълнят споделения формуляр в срок до 14 март 2024г – https://forms.gle/3R2CVJKbEQxTWkBG6. Участието на първите 80 записали се е гарантирано.

IMG_1773

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!